Defekt

Talán a legbosszantóbb hiba útközben a defekt. Ez sajnos sokszor bekövetkezik, ezért nem árt, ha van nálunk egy pótbelső. A következő képsorokon végighaladva megmutatom, hogyan kell belsőgumit cserélni.

A féket kapcsold ki, ha nem tárcsaféked van.

Defekt0001R

Defekt0002R

Defekt0003R

Először is vedd ki a sérült kereket! Ehhez ajánlatos felfordítani a biciklit. (Ha hátsó defekted van, célszerű előbb a legkisebb fogaskerékre váltanod.) Ha valami van a kormányodon, pl. csengő, akkor óvatosan helyezd az útra, nehogy letörd vagy összekarcold. A csavarokat (ha ilyen megoldású) általában 15-ös villáskulccsal, az óramutató járásával ellentétes irányban kell lelazítani. A gyorszárnál pedig egyértelmű a helyzet.

A kereket ezután ki kell venni, hátsó keréknél kicsit trükközni kell a váltónál, ha nem akarunk (nagyon) olajosak lenni

Ha ez megvan, gumileszedővel a gumit kifelé le kell feszíteni a felniről, vigyázva, nehogy a belsőt és a felnit tönkretegyük. Célszerű a szeleppel ellentétes oldalon kezdve.

Defekt01R

Ezután könnyedén kivehetjük a sérült tömlőt.

Ha ezzel megvagyunk, keressük meg a lyukat. Ehhez fújjunk levegőt a belsőbe (jó sokat, hogy nagy legyen benne a nyomás, és erősen szökjön a levegő a lyukon át), majd keressük meg a kifújás helyét. (Ha nem megy szemmel és füllel, csücsörítsünk a szánkkal és úgy forgassuk a gumit körbe szánk nyálkahártyája igen érzékeny és biztos érzékeli a levegő szökésének a helyét.)

Ha megvan a lyuk, a belsőt mérd rá a külsőre, és keresd meg a külsőben, hogy mi okozhatta a defektet. Ha megvan, akkor szedd ki, nehogy újra bajt okozzon.

Ha van pótbelső:

Ezután rakd össze a kereket a pótbelsőnkkel, a kereket (ha belefújsz egy kis levegőt, akkor könnyebben megy az összeszerelés és csökken az esélye, hogy kiszúrod a belsőt). A külső felrakását a felnire a szelepnél kell kezdeni, majd haladni a másik irányba.

Ha kész vagy fújjuk fel a kereket félig, igazgasd meg a gumit a felnin, majd rakd vissza a kereket a bringába. (Hátsó keréknél a láncot a legkisebb fogaskerékre helyezd.) Figyelem! A FÉKET ELLENŐRIZD, HOGY MŰKÖDIK-E!!!

Kész vagyunk! Folytatódhat a túra. Otthon ne felejtsd el a guminyomást ellenőrizni és beállítani.

Ha ragasztani kell!

Vedd elő a foltjavító készletet.A lyuk körül, a mellékelt kis dörzspapírral jól megdörgölöd. A megdörzsölt felületet bekend (nem túl bőven) vulkanizációs ragasztóval. (FIGYELEM! EHHEZ A MŰVELETHEZ TISZTA, ZSÍRMENTES KÉZRE VAN SZÜKSÉG!) A gumit hagyni kell állni amíg meg nem szárad a felülete. Ezután rárakod a foltjavító tapaszt (előtte azért leveszed a védő alufóliát), és jó erősen rányomkodod, és rá dörzsölöd a foltot.

Defekt02R

Defekt03R

Defekt04R

Ezt még úgy 5 percig kell hagyni kötni. Majd a fent leírt módon összerakod a bringát.